Martfűi ”Nyári” Hagyományörző Nemzetközi Sportfesztivál

A Szent Mihály napi hétvége martfűi eseményeit színesítette a sportkedvelők számára a Martfűi VSE szeptember 27-én kezdődő, háromnapos Nemzetközi Sportfesztiválja. A Városi Sporttelep a „Magyarország, szeretlek!” programhoz  is csatlakozva, teniszmérkőzéseken túl méta bemutatóra, valamint számos ősi játék kipróbálására is várta az érdeklődőket. A pályázattal megvalósult rendezvény sikerét a hazai és határon túli vendégek közel 260 fős létszáma is bizonyítja.

Sági István országgyűlési képviselő, az MVSE elnöke örömmel számolt be a háromnapos sportfesztiválra elnyert 2 millió forintos támogatásról, mely a Nemzeti Együttműködési Alap jóvoltából segítette a Martfűi esemény megrendezését, melynek fővédnökei voltak dr. Kiss Edit polgármester, valamint Sági István és Boldog István országgyűlési képviselők.

Nagyszalonta, Kincsesbánya, Hajdúszoboszló, Budapest, Várpalota, Szolnok és egyéb nagyvárosok mellett Martfű szomszédos településeiről is sokan elfogadták a szervezők meghívását. Az egyéni és páros teniszversenyekre 35-en neveztek be.

– Tenisz szakosztályunk tagjai ezen a hétvégén az F. Nagy Géza emlékversenyek hagyományait is tovább öregbítették játékukkal – emelte ki Sági István.

A kifejezetten erős mezőnyben jól szerepeltek a martfűi egyesület versenyzői. Egyéniben Sági István, Botka Tibor és Fodor Tibor, párosban a Tanka Attila – Sági István, és a Botka Tibor- Samu Tamás páros értek el kiváló helyezéseket.

Méta ősbemutató, népi játékok és a triatlon kerékpár kipróbálása is szerepeltek a programok között.

– Martfű híres a hagyományőrzéséről, melyhez mi is szívesen csatlakoztunk népi játékokkal – emelte ki Sági István. – A kilátogató családok, szülők és gyerekek térítésmentesen próbálhatták ki valamennyi őshonos játékformát. A méta számomra is kihívás, és rendezvényünk egyik kincse, ami szintén nagy érdeklődésre tett szert vendégeink körében.

A sokunk számára leginkább a Pál utcai fiúk történetéből ismert méta játékot, mint őshonos magyar labdajátékot Deák József, a Szolnoki Rotary Club vezetője ismertette és mutatta be a helyszínen az érdeklődőknek. A fesztivál egyik különlegességeként szereplő csapatjátékot a szervezők örömére sok résztvevő kipróbálta.

A rendezvény fő támogatói voltak: Nemzeti Együttműködési Alap, Martfű Város Önkormányzata, Szarvasi Atta Kft., Emberi Erőforrások Minisztériuma, Bunge Zrt., Martfű Termál SPA, Martfűi Úszó és Triatlon Klub, Martfű Média.

A házigazda emlékplakettel, serleggel és ebéddel kedveskedett a résztvevőknek, egyéb apró ajándékok és harapnivalók kíséretében.

– Szeretem Magyarországot, ahogyan Martfűt és az itt élőket is – mondta el a „Magyarország, szeretlek” országos rendezvénysorozat egyik martfűi programjának házigazdája, az MVSE elnöke, Sági István, aki köszönetét fejezi ki minden segítőnek, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez. Mint minden sikeres program, úgy ez is folytatást kíván, melyre már most ígéretet tett az országgyűlési képviselő.                                                                                                                                      Magyar Mária

Kattints a képekre. Mindegyik kép külön galériára ugrik. Mások a szerzők:))

157-DSC_0852   97171  10000986033_10d7b92ddd_b

Videó a rendezvényről: